četvrtak, 22. prosinca 2011.

Kuglački Božić !

Zadnjih godina Božić je postao vrijeme za "shoping", bogatu trpezu, ukusnu hranu, odmor….
Čini se kako i vjernici i ateisti podjednako uživaju u ovom blagdanu, i to ponajviše u blagdanskim kupovinama i sniženjima, uživanju u jelu i piću...

Ponekad zaboravimo da je Božić vrijeme ljubavi i mira, obiteljski praznik koji nas vraća na naše početke i pokazuje svjetlo u budućnost !  

Mi koji volimo sport i druženje s ljudima, a sport je osim natjecanja najprije susretanje ljudi, uzajamno davanje i pomaganje, jednom riječju življenje, volimo i svoj turnir, a osvojene medalje čuvamo na najvažnijem mjestu ...  Svi kuglači su jedna velika obitelj, pa je Božićni turnir naš zajednički obiteljski praznik.  Zato smo svi bili sretni i veseli, pa nas nije omelo niti poneko sitno  gunđanje vječitih nezadovoljnika !
 Voljeli bi mi naravno da je bilo još puno više ekipa a posebno naših najjačih da se barem jednom u godini sretnemo na stazama i uz dobru kapljicu i pjesmu !

A što se natjecanja tiče, bilo je kao i uvijek puno navijanja i bodrenja, šala, prijateljskih bockanja, sportskog adrenalina, promašaja , devetki, odličnih čišćenja, probijanja ...
Sve u svemu ponovo super !
A što se tiče rezultata koji i nisu najvažniji očito je da su u natjecanju narodnim načinom najbolje složne ekipe gdje igrači jedne druge potiču i bodre. Taj pozitivni duh i zajedništvo je najčešće puno važniji od znanja koje je naravno potrebno , ali ne toliko presudno kao u standadnom ligaškom načinu natjecanja.  Zbog neujednačenog ritma i velike opasnosti od ozljeda najbolji igrači nerado igraju ovakve turnire na kojima ih amateri vrlo često pobjeđuju.
Pa iako bi ih rado voljeli pobijediti, nemamo im pravo to zamjeriti. Tek bi voljeli da su bili s nama , makar kao gledatelji i ovaj puta oni naši navijači !
Ali,  kao što rekoh ne može sve biti idealno, pa neme niti potrebe "tražiti dlaku u jajetu"!  

Kuglačice našeg Obrtnika najbolje, druge Gradiščanke najzgodnije, a treće najveselije kuglačice iz Županje. U muškoj konkurenciji Siščani neprikosnoveni, Slavonac bolji od Kolonije za 24 drva, a Lokomotiva iza njih 9 čunjeva. Ponovo je najveselija , za pjesmu i druženje najotvorenija bila Kolonija, Brođani odmah do njih,  ipak ne kao prijašnjih godina.
Neki su slavili duboko u noć, pa stigli sudjelovati na još jednom turniru na kuglani HŽ.  Bilo je na kraju i natjecanja za janjca dva potpuna amatera uz smijeh, ali i gromoglasno navijanje publike i "strašne prosjeke" ( o kojima ne želimo pisati )  !   :)

Na kraju poželimo svima da i predstojeće dane provedu u ljubavi i veselju kao što smo to sinoć započeli mi kuglači !

Razmislimo o Božiću kao blagdanu kada ćemo se okrenuti svojim bližnjima, pomoći im, imati srca i razumijevanja za druge, omogućiti i drugima da imaju lijepi Božić…
Ako na taj način ne doživljavamo Božić, tada je to ''samo još jedan neradni dan'' u godini.

U želji da ove godine doživite ''istinski duh Božića'' u svom srcu, želim vam sretan i blagoslovljen Božić.

Nema komentara:

Objavi komentar