ponedjeljak, 26. rujna 2011.

Pobjede domaćina, iskre frcale, ... ništa novo u kuglanju !


*** Nakon izvanredne partije Zanatlije u Brodu protiv Velebita, bilo je teško očekivati ponavljanje uspjeha u Zaprešiću. Po rezultatima izgleda da nisu briljirali ni jedni ni drugi, ali nema nikakvog razloga ne očekivati "čudo u Brodu" protiv Zadrana. Neka su oni jaki, ali uz publiku kakva je bila protiv Velebita i sportski duh kakav je vladao na toj utakmici, favoriziranim Zadranima neće biti lako. U zadnbje vrijeme ponajbolji Čalić ponovo je potvrdio dobru igru. Pridružio mu se i Pušić, a ovaj puta i Šokac. Ostali na , po trenerovim riječima "teškoj kuglani" , vjerovatno ovaj puta i nisu mogli više. Ali ekipa je dobra i kvalitetna i protiv Zadrana može igrati potpuno ratserećeno i dati svoj maksimum.  A onda je sve moguće. Nije nerealno očekivati dobru partiju domaćina i nove bodove.
Kao i do sada pravi zaljubljenici i znalci kuglanja sigurno će doći i  navijati za dobro kuglanje i ponovo dati podršku svom klubu i svom gradu.
*** Donji Andrijevci su rezultatom razočarali. Nadajmo se da oni mogu puno bolje i da je ovo bio samo loš dan. Na žalost pravih informacija o samom tijeku utakmice nemamo, tek zapisnik koji često ne govori mnogo o stvarnom razvoju na stazama.
*** Slavonac je definitivno pokazao da će kao domaćin biti izuzetno jak i gotovo nesavladiv. Posebno su se iskazali izvanredni i nepredvidivi Kovač, stabilni i sigurni Valić i vrlo solidni Delić. Ostali su dali svoj doprinos, a vrlo važan bod je ovaj puta osvojio Holjevac. Iako su domaćini gubili 2:0 nakon prvog para, drugi par je uspješno postavio temelje za odličan završetak, prije svega ovaj puta hrabrog i borbenog Kovača.
*** Lokomotiva se dobro namučila na preteškoj kuglani u Novoj Gradišci ( a tko ne bi ? ). Pravim igračima je "svejedno" , ali i igrač utakmice i već godinama ponajbolji brodski kuglač Koldžić se očito "gadno napatio". Pored njega tek naša dvojica igrača preko 500. Ako je i u NG, ipak je premalo !
*** Derbi INA-e i Brod-a nije pružio očekivanu neizvjesnost. Naprotiv, ponovo je potvrdio ujednačenost i snagu često osporavane INA-e  koja će očito, ako ustraje, biti izuzetno težak ako ne i nepremostiv zalogaj za sve. Brođani iako pojačani u ovoj sezoni, očito nisu imali svoj dan. Ipak to ne umanjuje njihov bez sumnje veliki potencijal koji će sigurno doći do izražaja u slijedećim kolima. Raduje odlična igra Marija i Ice, ali to ovaj puta nije bilo ni približno dovoljno.
*** Utakmica Zanatlija II : Kolonija , trebala je biti fešta dva prijateljska kluba. Koloničari su jedni od zaslužnijih za pobjedu prve ekipe Zanatlije protiv Velebita , kada su gromoglasnim navijanjem dizali domaćina u najtežim presudnim trenucima. Bio je to u subotu i susret trenera jedne i druge škole kuglanja, prilika za dokazivanje mladih igrača i šansa za utvrđivanje prijateljstva i uspostavljanje još bolje suradnje koja je očito krenula u dobrom smijeru. Svi koji vole kuglanje su očekivali takav razvoj.
Ali na žalost u startu su napravljene velike greške, pa je nakon brojnih propusta i ekscesa na ovoj utakmici, zaista teško prihvatiti toliku količinu mržnje i gluposti koja je dočekala, pratila i ispratila goste. Pa ako je i reakcija pojedinih igrača gostiju na kraju bila neprimjerena i neprihvatljiva, domaćin zajedno sa prvim čovjekom kluba domaćina snosi najveću odgovornost. Odgovornost se nikako ne može podijeliti. Jasno je da je na domaćinu da osigura regularnost utakmice. Sudac je sigurno griješio, ali nitko normalan u onakvim uvjetima i izložen pritiscima nije mogao ni igrati ni suditi. Na savjesti je onih koji su stvorili takvu atmosferu da se ispričaju i prije svega mladim igračima objasne što se desilo i u čemu su pogriješili da ne bi bili krivo odgojeni i usmjeravani , ili ostanu kao nebrojeno puta do sada uvjereni da su uvijek u pravu. Bez obzira na "galamdžije i bukače" , sigurno je da će mladi igrači ŠK i Zanatlije koji su pokazali izvanrednu igru i talent, imati uvijek potporu pravih zaljubljenika u ovaj sport.Pamtit ćemo zato njihovu igru radije nego gluposti nas starijih !

4 komentara:

  1. Poštovani gospodine,
    Nisam bio prisutan na utakmici Zanatlija II-Kolonija , ali Vam moram odgovoriti na "količinu mržnje i gluposti" o kojoj pišete.
    Domaćin utakmice bio je voditelj druge ekipe Zanatlije gospodin Branko Magaš. Nisam njegov odvjetnik , ali vjerujte da ne mrzi nikoga , a ponajmanje je glup. Isto tako i "prvi čovjek kluba" Martin Lorenc koji je moj otac.
    Pridjeve ostavite za sebe i svoje, a mene molim odmah brišite sa ovoga bloga jer ne želim biti član , a najmanje sljedbenik nečega ovomu sličnoga.
    Hvala

    OdgovoriIzbriši
  2. Eto , na žalost to je taj dijalog !

    A bilo je i mržnje i gluposti, to znaju svi koji su bili prisutni.
    Branko je moj prijatelj i prijatelj kuglanja i kuglača i niti jednom riječju ga ne bi želio uvrijediti, bez obzira što činio !

    Ipak, dalje neću komentirati. radije pročitajte današnji post !

    OdgovoriIzbriši
  3. ... Zaboravio sam reći da se sami možete i odjaviti kao "sljedbenik" bloga na isti način i kako ste se prijavili. Administrator nema nikakvog uticaja na to budući je isti javan i svatko osobno odlučuje o praćenju i/ili sudjelovanju !

    OdgovoriIzbriši
  4. ... Ispunili smo želju gospodinu Robertu Lorencu i odjavili ga sa liste "Google Friend Connect" ,a time i kao sljedbenika bloga "Skliska kugla". Iskreno žalimo, ali poštujemo želju na slobodu mišljenja i primanja ili ne informacija. Iako je to korisnik mogao i sam učiniti, administrator se potrudio pomoći i prema vlastitoj želji isti je do daljnjenga blokiran. Naravno, ukoliko bude želio slobodno se može ponovo prijaviti pod drugim imenom i nitko ga u tome neće spriječiti. Zahvaljujemo se svima koji prate blog i komentiraju napise.

    OdgovoriIzbriši